Assembled House / Park + Associates

first_img Projects ArchDaily Houses CopyAbout this officePark + AssociatesOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsOn FacebookSingaporePublished on March 06, 2020Cite: “Assembled House / Park + Associates” 05 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: Geberit, Duravit, Gessi, JEE-O, KStone, Kawajun, Legrand, Villeroy & Boch, Bravat, Forma Lights, Netzach Veneers, Rice FieldsArchitect In Charge:Park + AssociatesDesign Team:Lim Koon Park, Christina Thean, Fiona Chua, Jee Prongsuriya, Achawin LaohavichairatStructural Engineer:GLT Engineers PrivateMain Contractor:Construkt Pte LtdCountry:SingaporeMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Studio PeripheryRecommended ProductsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – BackWindowsSolarluxSliding Window – CeroWoodEGGERLaminatesLightsVibiaCeiling Lights – BIGText description provided by the architects. We were tasked to create a new home for our client’s family of five, who loved more than anything to spend time with each other, and whose brief reflected so. Immediately, we established our main aim to provide generous visual porosity through and between spaces inside the home. This naturally resulted in us taking a volumetric approach to interpreting the client’s brief, whilst at the same time not losing touch on creating intimate as well as necessarily private spaces for the client and his young family.Save this picture!© Studio PeripherySave this picture!Lower first floor planSave this picture!SectionSave this picture!© Studio PeripheryThe main entrance of the house is approached through a series of granite steps. The deliberate use of stone grounds the entrance experience (and the house), crafting a path leading one from the lower car porch level to the main habitable spaces. Through this, we were able to mitigate the level differences necessitated by the requirements as set out by the authorities.Save this picture!© Studio PeripherySteering away from the conventional floor plate-upon-floor plate connected by a central core, we endeavoured to challenge ourselves in crafting a multi-level layered experience as one traverses through the house. We felt that through this exercise in layering, we would be able to overcome the narrow site to create spaces that are lofty and light-filled. Addressing this site constraint meant that from the exterior with its solid and strong planar form, it is hardly expected that walking through the internal spaces would be akin to a little never-ending, playful adventure. A drawn out spatial experience awaits as one enters the house – a series of little bursts of spaces.Save this picture!© Studio PeripheryThe changing volumes of the various pockets of spaces – from the double volume living room, to the narrow staircase that releases one out onto the mezzanine study; coupled with carefully-placed glazing that facilitates visual connections to and from spaces over several levels, enable one to realise one’s own body in relation to the scale of each space. This was an important achievement for us, as we strive in our body of work to always come back to the human scale, to how one’s body understands and fits within a crafted space, within a home.Save this picture!© Studio PeripheryProject gallerySee allShow lessOn On Nature Restaurant / Studiobase ArchitectsSelected ProjectsMrSteam Offices / Olson KundigSelected Projects Share Architects: Park + Associates Year Completion year of this architecture project Photographs “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934950/assembled-house-park-plus-associates Clipboard Singapore 2018 CopyHouses, Houses Interiors•Singapore Assembled House / Park + Associates Save this picture!© Studio Periphery+ 20Curated by Hana Abdel Share “COPY” Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934950/assembled-house-park-plus-associates Clipboard Photographs:  Studio Periphery Manufacturers Brands with products used in this architecture project Assembled House / Park + AssociatesSave this projectSaveAssembled House / Park + Associateslast_img read more