JI House / Colle Croce

first_img JI House / Colle Croce Argentina 2020 ArchDaily Houses Projects Save this picture!© Javier Agustín Rojas+ 31Curated by Clara Ott Share Rodolfo Croce, Sebastián , Christian Páez López “COPY” Lead Architects: CopyAbout this officeColle CroceOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationBuenos AiresArgentinaPublished on May 31, 2021Cite: “JI House / Colle Croce” [Casa JI / Colle Croce] 30 May 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  2960 ft² Year Completion year of this architecture project Year:  JI House / Colle CroceSave this projectSaveJI House / Colle Croce Photographs “COPY” City:Buenos AiresCountry:ArgentinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Javier Agustín RojasRecommended ProductsBulbs / Spots / Wall LightsJUNGLight Switch and Light – Plug + LightBulbs / Spots / Wall LightsAxolightWall And Ceiling Blackspot Light – FavillaWoodLunawoodThermowood FacadesEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsText description provided by the architects. The commission consisted in the expansion and update of a single-family house located in La Lucila, a residential neighborhood in the northern outskirts of the city of Buenos Aires.Save this picture!© Javier Agustín RojasThe original house belongs to a period in the argentine architectural scene that goes from the early 1920’s to the end of the 1960’s. Its language Rationalist, white, synthetizes the local appropriation of modern European orthodoxia exemplified in various cases through the neighborhood, being Carlos Vilar’s body of work an inescapable reference to this statement. The house itself suffered various interventions throughout time that played against its essence, we decided to unveil its original structure to respond to the needs of its new inhabitants, redefining spaces in order to achieve a more flexible and contemporary way to live.Save this picture!© Javier Agustín RojasSave this picture!© Javier Agustín RojasSo, we asked ourselves: what was the right expressive/structural field to materialize this intervention? Trying to avoid falling into mimetic endeavors with the existing structure we proposed ourselves to reinterpret the spirit of the early 20th century structural rationalism exploring the idea that structure itself could create space without the need of decoration.  The result was a lighter and fresh intervention, that promoted a direct relationship with the main space of the house, with the garden and the other programs that integrate this system: The swimming pool, the solarium and a living-dining loggia.Save this picture!© Javier Agustín RojasSave this picture!Save this picture!© Javier Agustín RojasA series of experiences walk the user throughout a promenade from the sidewalk. A patio with semi covered spaces accompanied by new vegetation opens up the way to a semi covered space of generous proportions. The foyer becomes the great functional articulator of the house acting also as the mediator between old and new structures.Save this picture!© Javier Agustín RojasSave this picture!© Javier Agustín RojasThe living/dining space of generous proportions occupies the entire width of the plot stablishing a direct relationship with the garden thanks to huge sliding windows with numerous possibilities of opening from one side to the other.Save this picture!© Javier Agustín RojasSave this picture!© Javier Agustín RojasThe kitchen occupies the space that was once de living space, the resignification of this space gives the new use certain hierarchy. The lineal disposition of the countertops in counterpoint to the concavity of the existing windows to the front (a very distinctive feature of these “white houses”) generates certain fluidity and decompression to the space.Save this picture!© Javier Agustín RojasIn the upper floor two bedroom for the children and a bathroom belongs to the original structure. The master bedroom, has a series of attributes that gives the space an independent character. This new space recognizes again the total width of the plot again gaining long visuals over the garden and the surroundings through a horizontal window from wall to wall, besides this it counts with an open dressing room and the master bathroom.Save this picture!© Javier Agustín RojasThe upper floor always had the purpose to colonize what was once an inaccessible rooftop. A great space who´s flexibility becomes a study room or a family room depending on the needs of its users through the day.Save this picture!© Javier Agustín RojasBecoming a scenic overlook with terraces in both sides in relationship with the crowning of the trees, reaching long views of its surroundings.Save this picture!© Javier Agustín RojasProject gallerySee allShow lessCity Oasis Apartments / K.A StudioSelected ProjectsCommunity Primary School for Girls / OrkidstudioSelected Projects Share CopyHouses, Renovation•Buenos Aires, Argentina Architects: Colle Croce Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/962439/ji-house-colle-croce Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/962439/ji-house-colle-croce Clipboard Manufacturers: AutoDesk, Aluar, TDL Photographs:  Javier Agustín Rojas Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img read more