House in Matanzas / Cristián Izquierdo Lehmann

first_img Photographs Projects Chile Year:  House in Matanzas / Cristián Izquierdo Lehmann Save this picture!© Roland Halbe+ 17Curated by Clara Ott Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/920348/house-in-matanzas-cristian-izquierdo-lehmann Clipboard Photographs:  Roland Halbe Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Architects: Cristián Izquierdo Lehmann Area Area of this architecture project 2018center_img Houses ArchDaily CopyAbout this officeCristián Izquierdo LehmannOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMatanzasChilePublished on July 05, 2019Cite: “House in Matanzas / Cristián Izquierdo Lehmann” [Casa en Matanzas / Cristián Izquierdo Lehmann] 05 Jul 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?马坦萨斯住宅,面朝太平洋打开的小屋 / Cristián Izquierdo Lehmann是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House in Matanzas / Cristián Izquierdo LehmannSave this projectSaveHouse in Matanzas / Cristián Izquierdo Lehmann ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/920348/house-in-matanzas-cristian-izquierdo-lehmann Clipboard “COPY” CopyHouses•Matanzas, Chile Manufacturers: Cutek, Osmo, Arauco, NuprotecArchitect:Cristián Izquierdo LehmannCollaborator:Angela KochConstruction:Carlos OlivaresStructural Calculation:Osvaldo PeñalozaCity:MatanzasCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Roland HalbeRecommended ProductsDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesThis vacation house is located on the edge of a windy ravine facing the Pacific Ocean. The project is conceived as a centralized pavilion to take refuge from the landscape, and a terrace to contemplate it. The pavilion gradually opens to the outside, mediated by patios, while the terrace is suspended over the horizon in a panoramic way. Both are superimposed one on the other, almost without touching, preserving their formal integrity.Save this picture!© Roland HalbeSave this picture!1st floor planSave this picture!© Roland HalbeThe pavilion is an exposed wooden structure governed by a continuous modulation at 67 cm., arranged on a circular base slightly separated from the ground. It is composed of a central squared room, from which four rectangular pieces emerge, forming four open courtyards at their corners. The centerpiece concentrates the places to cook, eat and live. Its 4 vertical enclosures are made up of a sliding window and a wall-case in a ratio of 5: 7, and are rotated symmetrically over the center of the plan, generating two continuous diagonal paths between the opposite courtyards. Save this picture!© Roland HalbeSave this picture!SectionsSave this picture!© Roland HalbeEach wall-case houses a different use (bookcase, TV, kitchen or fireplace) and an equal door in its corners. After these are the bedrooms, open to a patio through large windows that extend twice the modulation of the central opening, and closed to the next patio by a wall. The central piece, the bedrooms and the patios make up an interconnected space over the continuous travertine plinth.Save this picture!© Roland HalbeThe ceiling of the central area is arranged at a higher height, dilated from the rest of the house on 4 pillars adjacent to the doors of the bedrooms. Its structure consists of a rigid grid of variable section, which tapers to its ends as its load decreases. Each square hosts a skylight in the middle, whose systematic repetition gives a light similar to an outdoor terrace. On this roof the house develops its obverse: an open terrace without borders to contemplate aspects of the landscape that the pavilion under it suppresses. Both soils are necessary to mediate with the environment. This unity of purpose allows us to understand the different parts as members of the same whole.Save this picture!© Roland HalbeArchitects : Cristián Izquierdo LehmannLocation : Matanzas, Navidad, Región del Libertador Gral. Bernardo O’Higgins, ChileLead Architect : Cristián Izquierdo LehmannCollaborators : Angela KochConstruction : Carlos OlivaresStructure : Osvaldo PeñalozaArea : 178.0 m2Project year : 2018Photographs : Roland HalbeProject gallerySee allShow less2019 International Architecture Awards Winners AnnouncedArchitecture NewsWhy Should We Invest in Mitigation Instead of Reconstruction? Chile’s Resiliency is …Articles Share Area:  1915 ft² Year Completion year of this architecture project last_img read more