Maison A+C / atelier alassoeur

first_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/357752/maison-a-c-atelier-alassoeur Clipboard Architects: Atelier Alassoeur Area Area of this architecture project CopyHouses•Saint-Marcel, France Maison A+C / atelier alassoeurSave this projectSaveMaison A+C / atelier alassoeur France Area:  273 m² Area:  273 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Brice Desrez+ 33 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/357752/maison-a-c-atelier-alassoeur Clipboard Photographs “COPY” CopyAbout this officeAtelier AlassoeurOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSaint-MarcelHousesFrancePublished on April 10, 2013Cite: “Maison A+C / atelier alassoeur” 10 Apr 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panel – Terrazzo BlackStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Basiq SeriesIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsWoodLunawoodInterior ThermowoodWindowsswissFineLineSliding Windows – EvenMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsDoorsECLISSESliding Door Opening System – ECLISSE Push&PullStonesMarini MarmiNatural Stone – Nuvolato di GréMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?A+C公寓/ atelier alassoeur工作室是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  “COPY” 2011 2011 ArchDaily photographs:  Brice DesrezPhotographs:  Brice DesrezSave this picture!© Brice DesrezText description provided by the architects. Nearby Argenton sur Creuse, the existing house takes roots in the south sloping garden. Entry way is located and kept at street level. That level overviews the garden 20 feets above. This situation offers full sun exposure.Save this picture!© Brice DesrezPrevious owner mainly lived at street level and attic. By then, garden level was more pratical or for saisonal use. Functionnal link between these two levels needed improvement. The goal was to connect them in order to make better use of space and settle living areas no more towards street but garden.Save this picture!© Brice DesrezThen, architectural proposition drastically modifies previous space laying, since new living areas are grounded at garden level. Lower south elevation is remodeled with new large windows while an addition overhangs the terrace.Save this picture!© Brice DesrezA steel skin, as a ribbon, partly covers the exterior wall and connect the addition to existing building. This wooden frame cabin relates to garden and further valley ; it becomes a remarquable bird overlook, kind of a gaze above.Save this picture!© Brice DesrezThe « solid wave » piece of furniture contains technical support at bottom and main zinc coated steel stair case leads to the office library on box top. Nets protect and extend that space and the desk aligns with half landing.Save this picture!© Brice DesrezThe existing ceiling made of narrow brick vaults an iron beams adds to room mood. Street level shelters bedrooms and washrooms. Large south opening and thermal inertia stone interior parting walls show use of green design principes.Save this picture!SectionAddition structure is of zinc coated iron while industrial wooden beams make the flooring. Elevation has red cedar siding with corrugated iron sheets. Addition roof has on one hand canopy and on the other a fold for solar warm water units.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessAD Classics: Swiss Pavilion / Le CorbusierArchitecture ClassicsHerzog & de Meuron Breaks Ground on Public “Bathing Lake” in RiehenArchitecture News Share Maison A+C / atelier alassoeur Houses Projectslast_img read more